onsdag den 7. november 2007

Blue Mountains

Vi er stadig hos Kirsten og Erik, som er nogle meget gæstfri og søde mennesker. Vi sidder meget og hygger os ude på denne fint overdækkede terrasse lavet af Erik, og her skinner solen ovenikøbet for en sjælden gangs skyld:

I dag skulle Kirsten passe barnebarn, mens Erik tog os med til Blue Mountains, en nationalpark der ligger 60 km fra Sydneys centrum. Bjergtoppene lå helt oppe i skyerne, og vi opgav at tage med svævebane (Scenic Skyway) eller verdens stejleste jernbane (Scenic Railway) på grund af usigtbarheden, men lidt længere nede kunne vi trave ned til Wentworth Falls, et mægtig flot vandfald.


Vi fik dog set The Three Sisters (på billedet nedenfor ses dog kun de to af dem) inden deres forvandling til bjergene, som er henholdsvis 922, 918 og 906 meter høje.
Den aboriginale legende siger at de tre søstre Meehni, Wimlah og Gunnedor fra Katoomba-stammen forelskede sig i tre brødre fra Nepean-stammen. De kunne ikke gifte sig med mænd fra en anden stamme, og brødrene besluttede derfor at bortføre de unge piger, hvilket førte til stammekrig. For at beskytte pigerne tryllede en heksedoktor dem om til bjerge, men da han selv blev dræbt i krigen, kunne han ikke trylle dem tilbage igen.

Her kan man få oplysninger om Blue Mountains og The Three Sisters (og også se billeder af bjergene): http://www.bluemts.com.au/tourist/thingsToDo/threeSisters.asp

Vi hilste også datter og barnebarn, og vejen tilbage så vi en stor del af Sydneys vestlige forstæder. Det forekom os at der måtte være tale om et byggeboom her, men Erik - som jo selv bygger huse - fortalte at det kun var en brøkdel af tidligere aktiviteter. De nyere villaer er enormt store, således også det fine hus som datteren med mand og barn bor i.
Her ses Kirsten og det søde barnebarn på terrassen til det splinternye hus:



Billedet ovenfor er taget da vi vinkede farvel i anden omgang. Som det ses, blev vejret betydelig bedre.