søndag den 30. december 2007

Rockhampton og rastepladser ved Bruce Highway (Queensland)

Det var godt vi ikke kom på Fraser Island, for dagen efter kunne vi læse i avisen at turisterne var blevet evakueret derfra. Vi har intet mærket til cykloner, og i dag har vi fået sol og varme igen. Vi har netop passeret Tropic of Capricorn (Stenbukkens eller den sydlige vendekreds). Omkring den 22. december står solen lodret over os her.

Efter fire gratis overnatninger på rastepladser er vi taget ind på en udmærket campingplads ved Rockhampton, hvor vi bliver nytårsaften med. Her er mulighed for lidt tiltrængt skygge under palmerne.


Her er også svømmepøl og den første internetautomat vi endnu har set. Og ikke mindst fik vi vasket og tørret tøj inden regnen satte ind igen.

Vi regner med at få nytårsaftensmiddag i en sportsklub, country club, eller hvad de nu hedder. Det er billigt og udmærket, og det giver et indblik i noget af det australierne får tiden til at gå med i deres fritid (blandt andet enarmede tyveknægte og pokermaskiner).

Men her et tilbageblik på de foregående dage:

Bruce Highway, som vi kører på her i Queensland, er der mange rastepladser, som man må overnatte på. Og der er altid skilte hvor man kan se hvor langt der er til den næste rasteplads - og det er ofte ret langt.


Og de bliver flittigt benyttet. Somme tider angives det at man må være der for eksempel maks. 20 timer eller 48 timer, og andre gange angives intet tidsmaksimum. På den sidste var der brusebad, dog ikke overdrevent lækkert. På flere af dem kunne man få gratis kaffe, en service frivillige (som Lions Club) yder for at hjælpe til med at undgå trafikulykker - dog kun til jul, påske og i andre skoleferier. Fin service!

Bruce Hwy er meget trafikeret, for tiden i hvert fald, der er kun 2 spor, og lastbilerne er kolonorme. Her ses vores campervan ved siden af en af de rigtig store - fotograferet fra kaffeserveringshytten ovenfor.

Men ellers er vejen fint nok asfalteret - uden de huller, der gik frasagn om før i tiden. Vi kører ikke så langt pr. dag for tiden, maks. 200 km, ofte mindre, og vi kører slet ikke om aftenen.

På den sidste rasteplads var der udsigt til en floddal, og der så vi to af de store kænguruer. Der er mange kænguruarter, og vi har mest set de små før. Og de var helt vilde, så det var spændende.

Her var også udsigt til en lille mangoplantage. De var ikke helt modne her, men senere smagte vi store, modne, saftige mangofrugter. Det var en lækkerbisken!


Om aftenen fik vi et ungt par som naboer på campingpladsen i Rockhampton. Mens manden riggede telt til, satte konen lyskæder op rundt om deres plads. Da hun så at vi sad i mørke, fandt hun det for trist og forærede os et stearinlys. Vi kan altså godt lide at sidde i mørke, men ville da ikke ødelægge hendes feststemning.

Næste morgen vågnede vi endvidere op til denne nuttede abenabo: