mandag den 14. januar 2008

Paluma, Little Crystal Creek, Paradise Waterhole, Lucinda Beach, Cardwell

Vi forlod den dejlige Townsville i søndags efter en tidlig morgentur på strandpromenaden og kørte til Paluma, som er en lille, fredet bjerglandsby godt 20 km op ad en smal, snoet vej gennem en regnskov, som huser de meget sjældne og mærkværdige fugle: kasuarer (cassowary). Vi så dog ingen. Derimod så vi for første gang en slange der ikke var bag glas, men i fuld natur. Den blev så bange, da den så os, at den formelig sprang fra P-pladsens kantsten ud i krattet. Det så pudsigt ud. Vi vidste ikke at slanger kunne springe!

Der var flere muligheder for vandreture med udgangspunkt i Paluma, men da det blev ved med at regne skomagerdrenge, kørte vi ned ad den snoede bjergvej igen. Det eneste billede vi fik taget i Paluma, var af disse palmer. Det er utroligt så mange forskellige slags palmer der findes!

Halvvejs gjorde vi holdt ved Little Crystal Creek med vandfald og naturpool med mange badende.

Unge mænd sprang ned fra klipperne, hvilket så ret livsfarligt ud.

Det næste billede er også herfra - det ser da paradisisk ud!

Dernæst kom vi til Big Crystal Creek med Paradise Waterhole, også med mange badende og udspring fra klippe. Her tog Lisbet mod til sig og sprang ud - dog efter først at have studeret de andre - både børn og voksne - grundigt. Men det er da modigt gjort af en dame på 62, ikk'?

Der var en lille dreng på højst 4 år som sprang og sprang, og hans far og mor tog imod ham nede i vandet. Mange australske børn er de rene vandhunde, hvilket der ikke er noget at sige til i den varme.
Ved siden af Paradise Waterhole var der en naturparkcampingplads til 4,50 $ pr. næse, og der slog vi os ned. Det var et pragtfuldt sted - bortset fra myriader af myg! Vi havde heldigvis forsynet os med myggespray. Når man færdes i naturen her, er det meget vigtigt at huske følgende ting (bliver man også mindet om på skilte):
  • hat
  • solbriller
  • solcreme
  • insektspray
  • drikkevand
  • fornuftigt fodtøj

Læs mere om Paluma og området her: http://www.queenslandholidays.com.au/things-to-see-and-do/paluma-and-crystal-creek-rainforest/index.cfm

Det regnede også en del her, men vi er jo i "the wet", og så må man regne med det. Alting er fantastisk grønt og frodigt, og der er sukkerrørsmarker overalt.

I dag købte vi ind i Ingham og kørte ud til Lucinda Beach, som har en 5,7 km lang jernbanemole ud i havet hvorfra der lastes sukker på skibene. Den skulle følge jordens krumning. Her så vi vores første krokodilleadvarselsskilt! Dette skilt kan til forskel fra de øvrige ses i et større format ved klik på det (hvis man har lyst til at læse tektsten).

Dog var stranden ud for rasteplads og campingplads hegnet ind så man skulle kunne bade - nogenlunde sikkert? - der. Da ingen andre var i vandet, skulle vi ikke nyde noget.

Nu er vi nået til Cardwell, hvor vi camperer. Det øser ned i spandevis, heldigvis er det en stille og varm regn, så det er ikke så slemt. Og vi har fundet ud af at bilens bagklap faktisk fungerer fint som en slags markiseparaply.
Byen ligger helt ude ved havet, men det får vi først kigget på i morgen.