onsdag den 16. januar 2008

Cardwell Forest Drive, Edmund Kennedy National Park, Tully Gorge, South Mission Beach

Tirsdag tog vi en tur til Spa Pool (natursvømmehul) ad Cardwell Forest Drive. Det havde regnet så meget at vejen var oversvømmet, og vi måtte vende om igen.

Vi hørte senere at hovedvejen, Bruce Highway, var spærret flere steder sydpå - hvor vi jo nu heldigvis var kommet forbi - på grund af oversvømmelser. Men nu var det fint vejr med en del sol.

Vi tog derefter til Edmund Kennedy National Park, hvor regnskoven går helt ned til stranden. Her steg vi ikke ud af bilen før vi nåede stranden på grund af krokodilleadvarselsskilte, og der var meget sumpet. I vandet på billedet kunne der sagtens ligge et par krokodiller uden at man kunne se dem:


Vi så dog ingen krokodiller og heller ingen kasuarer, som også skulle leve i dette område. Forhåbentlig får vi en at se i en fuglepark. Vi steg hurtigt ind i bilen igen fordi der var utrolig mange myg.

Næste stop var Tully, som er den by i Australien, der har den største årlige nedbørsmængde på godt 4 meter! Rekorden er 7,5 meter hvorfor de har lavet et mindesmærke som forestiller en gummistøvle på 7,5 meter:-) Sjovt nok regnede det ikke lige da vi var der.

Vi kørte lidt ind i landet til Tully Gorge hvor der var en herlig naturparkcampingplads, som vi havde helt for os selv, lige ved Tully River - det var dejlig køligt at dyppe tæerne der. Her er det dog vandhanen der dyppes tæer i.

I dag tog vi til et udkigspunkt, hvor vi kunne se white water raftere i flokkevis, det så ud til at være sjovt, men dog vist ikke noget for os gamle.

På campingpladsen var der en lille regnskovssti på 375 meter - ikke lang, men smuk. Det vrimlede med småbitte frøer som nok lige var kommet op fra bækken, og også små firben. Vi så også en enkelt af de store blå sommerfugle.


På turen til Tully Gorge så vi kæmpestore bananplantager. Det hele er virkelig så fantastisk her i Queensland.
Her har vi fokuseret mere på det enkelte træ så man kan se hvordan bananerne er pakket ind i poser:

I dag er det meget varmt og fugtigt. Vi har fundet en fin campingplads i South Mission Beach med udsigt til Stillehavet og en lille ø, Dunk Island. Her kan vi bade i havet, fordi der er stingernet, men vandet er næsten for varmt! Her er også en fin, ret stor svømmepøl med rutsjebane, som vi har prøvet:-)

Vi bliver her 2 dage.