fredag den 28. december 2007

Dorrigo Rainforest, Coffs Harbour (delfin- og søløveshow), Bundjalung Natural Park, Pottsville (jul), Queensland (Sunshine Coast, Noosa Head)

Så fandt vi en internetcafé igen og går videre med rejseberetningen. Der har i dag har været en del julemails at læse og besvare. Vi nåede jo ikke at ønske alle glædelig jul her, men et dejligt nyt år vil vi ønske jer!

Siden sidst har vi været i Dorrigo Rainforest, og her var det virkelig meget tåget. Og træerne var virkelig høje. Man skal ikke være bange for at gå tur i regnskovene fordi der altid er velafmærkede stier, her oven i købet asfalterede.

Tirsdag den 18. december kom vi ved et slumpetræf til delfin- og søløveshow i Coffs Harbour, da vi var så heldige at observere skiltet da vi lige ville holde en lille pause på p-pladsen. Leif blev kysset af en sæl -


og Lisbet af to delfiner:

Og her så vi sæl- og delfinshow for alle pengene. Se videoklippet nederst på denne side.

Jeg vil lige nævne flere af de vilde dyr, vi hidtil har set på turen:
  • Flyvende hunde (Flying Foxes) - både i luften om aftenen og hængende i træerne om dagen (i Paramatta).
  • En leguan der blev forfulgt og bidt i halen af en Brush Turkey - lige ved siden af vores plads paa en dejlig og smuk campingplads i en naturpark (Bundjalung National Park). Her ses leguanen, som var et par meter lang:


    Og her ses kalkunen bag ved en af campingpladsens mange grillplader.


  • Flotte meterlange firben, her ses et af dem:


  • Masser af fantastiske fugle, bl.a. latterfuglen (Kookaburra), som vi også har hørt i aktion et par gange. På denne hjemmeside kan man høre lyden: http://www.birdsaustralia.com.au/australian-bird-calls/australian-bird-calls.html
Fuglelydene er i det hele taget fantastiske, for eksempel var der en der lød som piskesmæld i regnskoven. Og regnskoven er et kapitel for sig - imponerende med de fantastisk høje træer.

Campingpladsen i
Bundjalung National Park var rigtig dejlig. Vi kunne mærke at det var ferietid, for der var godt belagt. Vi boede lige op ad bushen og ved siden af en feriehytte, som var et restaureret gammelt træhus.

Stranden ud for pladsen var fuld af fantastiske formationer, måske lava?


Vi holdt jul i noget af det nordligste New South Wales paa en campingplads i Pottsville, hvor der virkelig var booket op, så vi måtte flytte til en anden plads (på pladsen) da vi besluttede at blive der julen over i stedet for at vove os ud i juletrafikken.
Her var der virkelig julestemning. En aften kom Santas medhjælpere på motorcykel og uddelte karameller til campingfolket:


Den 23. december hørte vi vedholdende sirener og spekulerede over hvad der dog kunne være hændt. Men det var såmænd bare Santa der havde fået kørelejlighed hosTweed Coasts brandvæsen.


Selveste juleaften dukkede han minsandten op igen og kørte børnene rundt på pladsen i sin kane.


Julemiddagen indtog vi i bowling- og sportsklubben, der var nabo til campingpladsen. Vi fik kylling, så det var da fugl! I Australien er det jo Juledag der er den store dag, og vi så børn pakke julegaver ud - det var jo meget sjovt. Vi så også et barn der utilfreds kylede sin gave til jorden!

Vi var hele 6 dage på den samme plads for at undgå den travle juletrafik. Der var meget rart med 200 meter til havet og svømmepøl på pladsen - men det er nu ikke lige os at blive så længe det samme sted, og en campingplads er efter vores mening ikke særlig spændende i det lange løb.
Men vi havde en meget hyggelig nabo fra Queensland med søde børnebørn, og vi fik en del tips af ham med hensyn til vores videre færd nord på.


Vi besluttede at undgå Gold Coast, som vi hørte er det rene kaos her i sommer-juleferien, og kørte videre nordpå til Sunshine Coast. Der var dog ikke meget solskin over den, regnen har ligesom forfulgt os, og i den kommende weekend trues der med cykloner ved Queenslands kyst, så vi vil nok holde os fra den og bevæge os lidt længere inde i landet.

Men vi besøgte Noosa, som var myldrende fuld af turister, og oplevede Sunshine Coasts perle: Noosa Head, hvor der selv i truende gråvejr var
smukt.


I dag (den 28. december) var vi på vej til Hervey Bay for at sejle til Fraser Island, som er verdens største sandø, men på grund af vejret kunne det ikke lade sig gøre. Turisterne flygter derfra, kunne vi læse i avisen.

I Queensland er der mange "grønne" rastepladser, dvs. steder hvor det udtrykkeligt er tilladt at overnatte gratis (markeret med grønt på kortet, og det har vi nu gjort et par nætter og vil bestemt gøre igen. Det er der også mange australiere, der gør, og det er nok ikke så mærkeligt, når man tænker på de store afstande der er her i landet.

Her ses et billede med et akacietræ fra en af disse rastepladser. Det siges at de australske farver, gult og grønt, stammer herfra: