lørdag den 17. november 2007

Barring Tops Natural Park (camping) og Greystanes (familiebesøg)

Vi forlod Jens og Anneliese i tirsdags og kørte ind i landet til Barrington Tops Natural Park, hvor vi fandt en dejlig campingplads, Ferndale Park, lige ved siden af "riveren" (som Leif som næsten-australier siger:-) Den hedder Karuah.

Det var et rart, roligt sted med et dejligt landskab rundt omkring - og altså også nogle toppe. Vi gik en tur langs floden til Chichester Dam, som er et stort vandreservoir.

Vi har ikke meget forstand på hvordan man skaber elektricitet ved hjælp af vand, men det var det der skete her med de faldende vandmasser.

På campingpladsen var papegøjerne (røde + blå eller grønne) meget venlige og til at tale med, og der var effektive græsslåmaskiner i form af køer. Med alt det grønne - efter megen regn - kunne det visse steder godt minde om et landskab i Østrig.




Fredag tog vi af sted igen for at besøge endnu en fætter, Erling, i Greystanes, forstad til Sydney. Det var nemt at finde adressen fordi vi havde lånt Eriks GPS, men puha - sikken trafik der var fredag eftermiddag i myldretiden! Erling, som arbejder på et trykkeri i nærheden af Sidneys lufthavn, tager af sted på arbejde meget tidligt om morgenen, og når han så skal hjem om eftermiddagen i myldretiden har han meget svært ved at holde sig vågen - især når det er varmt.

Men derhjemme har han et dejligt svømmebassin som fylder det meste af baghaven til det hyggelige hus.


Erlings kone Bette er født i Australien. Her ser vi Bette og Erling - atter nogle utroligt søde australiere - på nærmere hold:

Erling fortalte at han som dreng pludselig blev revet væk fra Danmark uden at få lov til at sige farvel til sine kammerater. Han er den yngste i sin australske generation og har vel været omkring 6 år gammel. Han mindes med glæde at Leif forærede ham en dolk da familien på den store rejse havde mellemstation hos Leifs familie.
Han er også den i familien der lægger mest vægt på sit danske tilhørsforhold, han hører dansk radio og kommer i den danske kirke. Og hans yngste søn hedder Dane. Ham ser vi her sammen med en kammerat i familiens hyggelige spisekøkken. Det er Dane til venstre.

I dag - lørdag - har vi haft en dejlig, afslappet dag hos Bette og Erling, som lavede lækker barbecue til os.

Barbecue i Australien foregår ikke kun på rist, men også på plade. Bemærk lige den smarte måde at lave ristet brød med spejlæg:


Selv ikke den sydneyske forstad er fri for eksotiske dyr. I haven her boede der små røde, giftige edderkopper under blomsterkrukkerne, og når det var blevet mørkt, var luften fuld af flyvende hunde (flying foxes). De var på rov i de omkringliggende havers frugttræer og efterlod til nogen ærgrelse deres ekskrementer i og omkring svømmebassinet.
Dagen efter så vi dem i deres daglogi i parken i Parramatta.

Og i forhaven blev papegøjerne fodret.

Deres søde hund kan derimod nok ikke anses som særlig eksotisk selv om det vist er en Bichon frisé?