Vi blev hele 5 dage på den dejlige plads i Cape Hillsborough med de skønne omgivelser. Vi var en tur i bushen op og ned ad bjerget/bakken. Ifølge vores oplysninger skulle der være et natursvømmehul heroppe, men vi fandt det ikke da et skilt advarede os mod at følge stien dertil. Vi havde ellers lige glædet os til et forfriskende bad.
Vi gik tilbage langs stranden. Det var lidt vanskeligt at forcere klipperne fordi det endnu var højvande, men det gik, selv om Leif skar sig i foden. "Vores" strand ligger til højre bag klipperne på billedet.
På næste billede er det lykkedes at forcere klipperne. Vi kunne ikke stå for denne sjove klippeformation, men kunne godt dy os for at stille os under den faretruende hældende klippeblok.
Vi håbede på denne tur at få øje på havskildpadder, og vi så måske en af deres huler. På denne årstid kravler de små ud af æggene og stiler direkte mod havet, men først når det er mørkt. Og man må ikke tænde lommelygter da det vil desorientere dem i deres færd mod havet.
Så vi nøjedes med kænguruer, brushkalkuner og latterfugle.
Lørdag aften spiste vi på den lille hyggelige café - friterede fisk og skaldyr, ikke så dårligt.
Om aftenen var der altid - i hvert fald i weekenden - et leben på stranden af folk der legede, spillede bold, klappede kænguruer, cyklede, nød solnedgangen (dog ikke over havet, selvfølgelig) osv. Lige bag palmerne ligger campingpladsen:
Mandag fandt vi en campingplads mellem Airlie Beach og Shute Harbour hvor vi blev i 2 dage. Om tirsdagen tog vi en sejltur med båden Daydream rundt til øerne (South Molle, Daydream og Hamilton Island) i Whitsunday Group, en meget smuk tur på næsten 3 timer. Her er vi på vej ned til katamaranen til venstre:
Med det store skib til højre kunne man komme ud til Great Barrier Reef, vel et must for de fleste, men det afstod vi altså fra.
Det var godt at det var så overskyet, for på trods af dette blev vi temmelig rødhudede idet vi sad på dækket det meste af turen (undtagen når det regnede).
Derefter gik vi tur i Airlie Beach, en rigtig turistet lille by med mange unge backpackere, men det var egentlig også hyggeligt for en gangs skyld. Det følgende billede er taget fra den fine strandpromenade. Vi ærgrer os lidt over at vi ikke fik taget billeder af byen og dens liv.
Via billetkøbet til sejlturen opdagede vi at vores ure var en time foran. Vi havde godt nok undret os over at nogle australiere tilsyneladende tog lidt let på det med klokkeslettet,for eksempel da vi besøgte krokodillefarmen hvor vi måtte vente en hel time før de lukkede op!
Sunshine Cost har nogle helt specielle turistattraktioner, de såkaldte Big Things, som er nogle enorme genstande kendetegnende for det område man befinder sig i. Vi tog et billede af denne enorme mangofrugt uden for Bowen:
Man kunne ikke komme op i den, som man kan i andre af The Big Things, som for eksempel den store gummistøvle (The Gumboot) af en højde på 7 meter vi så længere nordpå i Tully. Den markerede rekorden for regnmængden på stedet, som er det mest regnfulde område i Australien!
På den videre fart nordpå besøgte vi Bowen, hvor den nye store film om Australien med Nicole Kidman i en hovedrolle er indspillet, eller muligvis kun dele af den. Indbyggerne er meget stolte over at filmdivaen endelig blev gravid i deres by. Vi tog billeder af hotellet som er med i filmen:
og kørte derefter op på Flagstaff Hill uden for byen hvorfra der var en betagende udsigt over by og vand (med mangrove-træer).
Vi fandt en campingplads ved Ayr, flot beplantet med kokospalmer og hibiscushække, som dog havde meget få blomster lige på dette tidspunkt.
Den næste campingplads var i Bowling Green Bay Natural Park - en rigtig naturcampingplads til en billig penge, 4,5 dollar pr. person. Her kunne vi bade i Alligator Creek, som trods navnet var ganske ufarlig med hensyn til dyr, men man skulle passe på ikke at falde på de glatte klipper og sten. På denne plads var der igen kænguruer og brushkalkuner.
For øjeblikket befinder vi os på en campingplads i Crowes Bay lidt uden for Townsville i forreste række med udsigt til havet og Magnetic Island - dog med en befærdet vej imellem, men smukt er det. Ved strandpromenaden er der masser af overdækkede picnicpladser, fine toiletter og flotte udsmykninger.
Det ser ud til at det - i hvert fald i dag - især er aboriginere der benytter sig af stedet. Dem så vi også en del af i Townsville. Ellers har vi mest set dem i byer i outbacken.
Townsville er en dejlig by med en herlig, lang strandpromenade, The Strand.
Der er 2 offentlige, ganske gratis svømmepøler, den ene hedder Rock Pool og er meget stor og flot. Af billedet fremgår det at poolen ligger helt ude ved havet der ses bag palmerne.
Vi viser endnu et billede af The Rock som vi var meget imponerede over.
Desuden er der 2 indhegninger hvor man kan svømme i havet uden fare for at blive ramt af stingers (de efterhånden meget omtalte giftige brandmænd). Det benyttede vi os af, og det var dejligt med et havbad igen. De små kugler i vandet er menneskehoveder.
Og så sad vi i skyggen og så på mennesker et par timer inden indkøbstur i Woolsworth og indlogering på campingplads. Det regnede det meste af aftenen, men det er jo også den våde årstid her (The Wet kaldes den).
På campingpladsen var disse underlige træer vores nærmeste naboer. Vi kan ikke huske navnet på dem, men det var noget med tæppe, gardin eller persienne.
Det er underligt at tænke på at vi allerede om 14 dage er hjemme igen. Men inden da har vi turen fra Townsville til Cairns at se frem til - de kalder den The Great Green Way.