tirsdag den 29. januar 2008

Kuranda, hjemtur

Turen til Kuranda med veterantoget oversteg alle forventninger. Vi kørte fra Freshwater-stationen, som lå i nærheden af vores campingplads hvor vi havde booket turen. Stationen var meget flot, og det var toget også. Her ses ventesalen klar til indrykning af passagerer.

Der var så mange togvogne koblet på at næsten alle kunne få en vinduesplads og nyde udsigten.

Toget kører gennem regnskov op i bjerget til landsbyen Kuranda, og nogle steder på ruten har man udsigt til havet, og andre steder til vandfald. Ved særlig flotte udsigter kører toget langsomt eller holder helt stille, og der er på hele turen kommentarer via en højttaler. Turen varer 1 time og 15 minutter.

Her gør toget ophold ved udsigten til Barron Falls:


Kuranda er meget turistet med adskillige markeder, forretninger og spisesteder, som man jo kunne forvente.

Uden for den lokale liquor shop eller bottle shop (som man skal ind for at købe øl, vin og spiritus) var der ved at opstå kø, mest af aboriginere så det ud til. I denne del af Queensland er der visse begrænsninger i tidspunkter for alkoholindkøb.

Vi besøgte Birdworld - en fuglezoo med masser af papegøjer hvoraf en var meget ivrig efter at pille knappen af Leifs kasket. Det lykkedes!

Og så var der den fantastisk mærkelige kasuar! Den er ca. 1½ meter høj og er den 3. største fugl i verden (efter struds og emu). Den er meget farlig med sine stærke ben, skarpe kløer og sky natur. Vi har et par steder på vejene set advarselsskilte med en kasuar der vælter en personbil!

Vi undrede os over at der var noget mørkt i butikkerne, og ventilatorerne ikke var i gang. Det viste sig at strømmen var gået efter at en palme var væltet hen over ledningerne. Dette betød også at vi ikke kunne komme tilbage via svævebane. Alle blev transporteret tilbage til Cairns med busser. Det var jo en streg i regningen. En dame fortalte at det havde været ret væmmeligt at hænge i svævebanen et stykke tid uden at vide hvad der var årsag til standsningen.

Læs mere om Kuranda, tog og svævebane her: http://www.kuranda.org/

Om fredagen skulle vi tidligt op for at pakke og gøre rent. Kl. 6 er det forholdsvis køligt og behageligt, men allerede kl. 8 begynder man at foretrække skyggen. Vi var så heldige at det først begyndte at regne efter at vi havde pakket færdig og gjort rent.

Og så gik det slag i slag: aflevering af bil, taxi til lufthavn, flyvning med skift i Hong Kong og London, masser af ventetid i lufthavne, tog til Esbjerg, afhentning på banegård af datter og børnebørn, efter kaffe, kage og hyggelig snak køretur i egen gamle camper hjem til et hus hvis oliefyr var løbet tør for olie, så der kun var 10 grader inden døre, iskoldt og fugtigt. Heldigvis kunne vi tænde op i brændeovnen. Ud at hente Trille - stor gensynsglæde, også med katten, som straks kom farende ind i kulden.

Nu har vi atter fået varmen og er ved at komme os over jetlag. Alle billederne er overført til computeren, og der er rigtig mange gode.

Det har været en overvældende dejlig tur!